Velkommen indenfor i vores verden af komfurer. Det glæder os, at du har fundet os, og vi hjælper dig gerne med dit valg af komfur. Vidste du, at Falcon er verdens ældste producent af fritstående komfurer? For at give dig en fornemmelse for vores produkter og Falcon som virksomhed, så læs, hvordan det hele startede...

Falcon er verdens ældste producent af fritstående komfurer

Læs, hvordan det hele startede...

… en mand ved navn John Flavel flyttede i 1803 sit jernstøberi til Leamington Spa i England. Virksomheden voksede hurtigt, og i 1833 besluttede man sig for at opføre sin egen fabrik, the mighty Eagle Foundry. Det viste sig, at Johns søn, William, havde stort talent inden for støberibranchen. Dette resulterede i, at han i 1830 udviklede verdens første kommercielle komfur. Det fik navnet “The Kitchener”, var kulfyret, fremstillet helt i støbejern og rummede flere forskellige ovne. Disse ovne kunne derefter bruges til at koge, stege, bage og varme med samme varmekilde. Denne opfindelse førte til, at komfuret blev hyldet som en af 1800-tallets største opfindelser i England inden for husholdning.

The Kitchener

Da William Flavel døde i 1844, overtog hans søn, Sidney, virksomheden. Han besluttede sig for at udstille The Kitchener på Verdensudstilllingen  i Crystal Palace i London i 1851. Selveste dronningen så komfuret sammen med sin faster, The Duchess of ​​Gloucester, og hun blev så imponeret af The Kitchener, at hun straks bestilte et til Kensington Palace. Succesen fortsatte, og The Kitchener vandt mange udmærkelser og priser rundt om i verden. Under Første Verdenskrig blev komfuret også udviklet til gas og elektricitet, hvilket blev startskuddet på næste generation af range cookers. Sidney Flavel fortsatte med at være på forkant indenfor design og teknik, og hans ry som opfinder levede videre.
I dag har alle moderne range cookers deres rødder i laboratorierne i Royal Leamington Spa.

1995

I 1995 var Rangemaster de første, der lancerede en range cooker med to lige store ovne, og dette nye komfur blev en verdenssucces! Man var også de første, der satte farver på komfurerne og tilbød en udtrækkelig grill. Klik her for at se Falcons farver.

0 +

Over 1 million range cookers solgt

I dag er fabrikken videreudviklet til også at være et forsknings- og videnscenter inden for range cookers. En investering på over 2 mio. GBP har gjort det muligt fortsat at leve op til ryet som Europas største producent af range cookers. Den 4. marts 2015 var et historisk øjeblik, da man kunne fejre, at der var solgt over 1 million range cookers.

Fabrikken i Leamington Spa

Falcon komfurer produceres i dag af Rangemaster Group i den oprindelige fabrik i Leamington Spa, England. Rangemaster Group er ejet af den internationale koncern Middleby Corporation. Alle komfurer fremstilles efter ordre og kontrolleres og testes omhyggeligt, før de forlader fabrikken. Du kan læse om Falcons kvalitetstest her.

Du er sikker med Falcon

Når du køber et Falcon, får du ikke kun et komfur. Du får et komfur med sjæl og historie. Du får også et smukt og unikt ’køkkenmøbel’ i hjertet af huset, som giver dig inspiration og madglæde i årene fremover. Med Falcon har du alt, hvad du behøver, for at skrive din egen historie og hæve begrebet madglæde til nye højder.